Zelf huis verkopen tips

Je huis verkopen is geen kleinigheid. In de eerste plaats omdat het gaat om een groot belang in je (gezins)financiën. In de tweede plaats, omdat de huidige markt het niet eenvoudig maakt om je huis snel en voor een goede prijs te verkopen.

De Woonvriend is er om jou te helpen om je huis te verkopen of te kopen. Mijn uitgangspunt is dat jij hoe dan ook zelf degene bent die jouw huis verkoopt of koopt. Je huis verkopen of een huis kopen is jouw project. Dat project moet naar mijn mening dan ook altijd door jou zelf worden geleid en geregisseerd. In hoeverre je je daarbij laat helpen door een makelaar, woningstyliste, bouwkundige of nog anderen is een andere kwestie, maar jij bent de eigenaar en jij bent de beslisser.

Zelf huis verkopen

Er komt veel kijken bij het verkopen van een huis. En ook al zijn veel dingen in dat hele proces niet heel erg moeilijk, het zijn wel veel dingen en bovendien gaat het om veel zaken waar je je niet dagelijks mee bezig houdt.

Ook al is een deel van wat er moet gebeuren niet zo moeilijk: het komt er vaak wel op aan om alle dingen in de juiste volgorde, op het juiste moment en op de juiste manier te doen. Dingen die mis gaan kan je vaak niet makkelijk herstellen of overdoen.

Kennis en informatie

Je huis verkopen begint met het maken van een goede voorbereiding: een plan en een planning. Daarvoor heb je kennis en informatie nodig, of je nu met of zonder makelaar werkt. Dit geeft je inzicht in hoe het hele proces verloopt moet er voor zorgen dat je daarbij niets over het hoofd ziet.

Realiseer je dat je in een deel van de materie waarschijnlijk niet goed thuis bent en dat je veel van de dingen die moeten gebeuren niet vaak genoeg doet om er werkelijk goed en bedreven in te zijn. Juist daarom is het zo belangrijk om je goed voor te bereiden en je goed “in te lezen”. Daarna kan je bovendien beter beslissen wat je wel of niet zelf wilt doen.

Als je van tevoren een goed plan en een goede planning maakt, vergroot je de kans op een succesvolle en vlotte verkoop aanzienlijk. Het zorgt er bovendien voor dat je niet voor grote of vervelende verrassingen komt te staan.

Huis verkopen tips

Woonvriend.nl wil jou voorzien van zo veel mogelijk informatie om goede beslissingen te kunnen nemen. Beslissingen die je moet nemen over wat er moet gebeuren, wanneer en hoe het moet gebeuren en wie verschillende dingen het beste kan uitvoeren.

Die informatie staat het meest uitgebreid in mijn E-boeken, maar als je je rechtsboven op de pagina aanmeldt krijg je niet alleen de gratis Introductie, maar ook regelmatig tips en maak ik je attent op actuele zaken in de huizenmarkt.

Scroll to top